Begeleiding bij overgewicht

Steeds meer huisdieren kampen met overgewicht. Net als bij de mens brengt overgewicht bij een dier gezondheidsrisico’s met zich mee. Al jaren begeleiden wij dier én baasje om de hond of kat weer op een gezond gewicht te krijgen.

Wat is de rol van de dierenartsassistente?

Zij bepaalt (met behulp van dit speciaal daartoe ontwikkeld computerprogramma) wat het ideale gewicht van uw hond/kat zou moeten zijn en hoe daarnaartoe gewerkt gaat worden. Hoeveel eten mag hij per dag hebben; welk voer is daarvoor het meest geschikt; welk bewegingsprogramma is gewenst en mogelijk?

Het afvallen moet geleidelijk gaan; zowel honden als katten mogen per week maximaal 2% van het lichaamsgewicht afvallen. In het begin is het noodzakelijk dat meerdere malen per maand op de praktijk gewogen wordt. Daarna kunnen de weegmomenten verminderd worden. Als het heel lastig is (bijvoorbeeld voor een angstige kat) om naar de praktijk te komen, dan kan een eigenaar ook thuis inloggen in het programma om de weegmomenten te noteren.

Wat kost deze begeleiding?

Behalve de kosten van het voer, kost deze begeleiding u helemaal niets. Voor nieuwe gebruikers geldt een standaard kennismakingsaanbieding van 50% korting op de zak(ken) voer in de eerste maand.

RC Satiety