Vaccineren

Waarom blijven vaccineren?

Het leven van een huisdier verloopt doorgaans snel. Bij honden is het leven gemiddeld na een jaar of 10 voorbij en katten worden gemiddeld slechts een paar jaar ouder. Dit snelle verloop betekent ook dat gezondheidsproblemen zich snel kunnen ontwikkelen. Regelmatige controle van uw huisdier kan problemen in een vroeg stadium aan het licht brengen, waardoor de behandeling meer kans van slagen heeft. Daarom is een jaarlijkse gezondheidscontrole zo belangrijk.

Bij de gezoheader skndheidscontrole wordt uw huisdier van top tot teen nagekeken en gezond verklaard alvorens de enting gezet kan worden. Is het dier niet fit, dan wordt de vaccinatie uitgesteld.

Niet vaccineren is wat ons betreft geen optie. Het is wél belangrijk om niet te veel te vaccineren, maar op maat te vaccineren, rekening houdend met de gezondheidstoestand, het reisgedrag en de leeftijd van het dier en ook de mate van contact met andere dieren. Meer informatie over op maat vaccineren en de vaccicheck vindt u hier.

De voordelen van vaccineren

Verlaagde prijzen
Het vaccinatietarief bestaat uit 2 delen: consult en de vaccinatie zelf. Om vaccineren voor iedereen mogelijk te laten zijn, zijn de consultprijzen voor vaccinatie lager dan een gewoon consult.

Dierpas met korting
Als u  uw huisdier laat vaccineren kunt u een dierpas aanschaffen voor € 7,50 in plaats van de gebruikelijke prijs van € 12,75. Klik hier voor meer informatie over dierpas.

Extra service: halfjaarlijkse gezondheidscontrole
Wij bieden een half jaar na de vaccinatie een gezondheidscontrole aan. We kunnen u hiervoor een mail sturen en dan kunt u de afspraak te maken. Deze controle wordt uitgevoerd door de assistente en kost u helemaal NIETS.