Nooit meer flossen

Yenthl Yenthl, een jonge Cavalier King Charles Spaniel van een jaar oud had buikpijn en was aan het braken. Hoewel ze zich vrolijk en nieuwsgierig in de spreekkamer gedroeg, was het verhaal van de eigenaren een andere: thuis was het net een dood vogeltje. En… heel belangrijke informatie: Yenthl eet van alles, zelfs stenen. Een röntgenfoto en echo waren snel gemaakt en lieten een afwijkend, doch niet direct spoedeisend beeld zien. Besloten werd Yenthl in de opname te houden ter observatie en om de vochtbalans weer te herstellen middels infuus.

In de loop van de dag verslechterde ze en werd in overleg met de eigenaar besloten tot operatie. Het werd een bijzondere operatie: er stak een stuk touw uit de maag, die er niet uitgetrokken kon worden. Het touw bleek door de slokdarm heen om de tong van Yenthl te zitten. Het was een hele klus, maar het is gelukt om alles te verwijderen. Wat moet ze zich ellendig gevoeld hebben.
De dag erna mocht Yenthl met strikt voedingsadvies naar huis: voorlopig op vloeibare voeding houden en nooit meer flossdraad eten!