Het verhaal van Speedy

Speedy is een schuwe kat, die nooit verder kwam dan de achtertuin. Bij voorkeur zat hij op het dak van het schuurtje. Begin november zat hij daar weer, maar is toen ergens van geschrokken en aan de verkeerde kant van de schuur eraf speedygesprongen. Er werd lange tijd naar hem gezocht, maar nooit meer gevonden. De eigenaren hadden Speedy aangemeld bij Amivedi, foto’s opgehangen, maar wekenlang werd er niets meer gehoord.

Tot half december een kat bij ons werd binnengebracht. Hij was gevonden onder een geparkeerde auto, verfomfaaid, uitgedroogd en erg in de war. Wij herkenden deze vondeling niet, maar gelukkig had hij een chip: het bleek Speedy te zijn. Voordat hij verdween woog hij 5,6 kg, nu nog slechts 2,7kg! Ook de dolgelukkige eigenaren hadden Speedy in eerste instantie niet herkend: zo sterk vermagerd in 6 weken tijd.

Speedy bleef een paar dagen bij ons om te herstellen: infuus en een warmtemat waren hard nodig. Kort voor de Kerst was hij voldoende hersteld om naar huis te kunnen. Zijn baasjes posten een paar dagen later op facebook:  “Wij zijn dol gelukkig dat Speedy weer in ons midden is hij gaat goed vooruit eet en drinkt goed komt weer wat bij en gaat zich steeds meer als de oude kat gedragen die we kennen maar is wel wat aanhaliger dan voordat hij verdwenen was.”

Heeft chippen zin bij een kat die nauwelijks buiten komt? Zeker weten!