Eregalerij

In deze rubriek treft u patiënten aan die op de één of andere manier bijzonder voor ons zijn geweest. Het kan zijn dat ze diergeneeskundige geschiedenis hebben geschreven, iets kunnen of hadden wat je niet vaak ziet. Grappige  gebeurtenissen, ontroerende verhalen over huisdieren en hun baasjes, bijzondere operaties en bijzondere diersoorten.  Hieronder een greep uit de verhalen.

Het verhaal van Shira

Al weer enige tijd geleden, maar het blijft een bijzonder verhaal van een bijzondere hond. Dit is het verhaal van Shira, die op shiramedisch gebied heel veel heeft meegemaakt.

Lees hier het verhaal van Shira

Een zwaan met rugletsel

Van de vele watervogels die bij vogelopvang de Bonte Piet worden opgevangen heeft deze zwaan indruk gemaakt. Op de zwaan 2__4d2f78eceerste plaats omdat het geen veelvoorkomende aandoening was, maar ook omdat het herstel zo lang heeft geduurd.

Lees hier het verhaal van de medewerkers van de Bonte Piet

Speedy, de verdwenen kat

Speedy was een schuwe kat, die eigenlijk nooit verder kwam dan de achtertuin. Ook al bleef deze kat altijd in de buurt, toch hadden de eigenaren hem voor de zekerheid laten chippen. Je weet het maar nooit, immers. En dat was maar speedygoed ook.

Lees hier het verhaal over de verdwijning van Speedy

Bindi

De jonge pup Bindi bleek ondernemend en levenslustig te zijn. Leuk voor de eigenaren, want ze wilden juist een hond waar ze mee konden gaan werken: jachttraining, veldwerk en zweetwerktraining. Tot die ene dag waarop Bindi té ondernemend bleek te zijn. Bindi

Lees hier het verhaal van de eigenaar van Bindi

Operatie buizerd

 Via de Bonte Piet buizerd na gebroken pootwerd in juni 2014 een buizerd met een gebroken poot binnengebracht. Op de operatietafel ziet zo’n roofvogel er imposant uit. Bert plaatste een pin in de poot en na 6 weken mocht deze er weer uit. Het was een prachtig moment toen de buizerd losgelaten werd op de parkeerplaats. Een prachtig moment voor ons, maar zeker ook voor deze imposante roofvogel.

Yenthl: nooit meer flossen

Yenthl, een jonge Cavalier King Charles Spaniel eet graag van alles: stenen, speelgoed, etc. En als hij dan sloom is en zich thuis gedraagt als een dood vogeltje, dan gaan wij ons zorgen maken. En deze zorgen bleken helemaal terecht te zijn. Ze had geen stenen gegeten, maar

Lees hier over de operatie van Yenthl 

 Een bijzondere combinatieKonijn en eend

Zomer 2013 werd een heel jong konijnenvondelingetje bij ons gebracht. Onbekend waar hij vandaan kwam en dus ook onmogelijk om terug te brengen naar moederkonijn.
Danny vond het wel een leuke uitdaging en nam het konijntje mee naar huis.

Een paar dagen later kwam iemand een eendenkuiken brengen, ook van onduidelijke herkomst. Danny nam ook het eendje mee naar huis en stopte beide dieren bij elkaar in een kooi.