Workshop EHBO voor honden

Op donderdag 19 en 26 november ’s avonds verzorgen we voor hondenschool de Bacchanten een cursus EHBO bij honden. Voor iedereen die wil leren hoe te handelen in noodsituaties. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kennis van EHBO kan in geval van nood het leven van een hond redden en verergering voorkomen totdat de dierenarts is bereikt. De opzet is als volgt, maar natuurlijk kan het programma worden aangepast al naar gelang de vraag van cursisten.

De eerste avond is theorie. Hierin komen onderwerpen als veiligheid voor mens en dier, beoordelen wat er aan de hand is, ademhaling, reflexen en reanimatie aan bod. Ook wordt aandacht besteed aan uit- en inwendige verwondingen, breuken, bloedingen, oververhitting, verdrinking, onderkoeling, verstikking, shock, vergiftiging, bijt- en brandwonden.

De tweede avond is praktijk. Dan wordt er geoefend in aanleggen van verbanden, toedienen van medicatie en stelpen van bloedingen. Er wordt geoefend op echte honden, een soort lotusslachtoffers dus, maar dan met vier poten.

Duur van de cursus: 2 avonden

Voor meer informatie en inschrijving: Hondenschool de Bacchanten in Hem, de Hout 90. Klik hier voor het inschrijfformulier.

e-mail: info@hondenscholen.com of tel. 0228-542689.